donderdag 6 oktober 2011

Stay hungry. Stay foolish.

 

 Steve Jobs is op zijn minst een complex persoon te noemen. Hij was en is nog steeds Apple. Apple is geen bedrijf, het is uitgegroeid tot een heuse community van gebruikers. Eenmaal Apple en nog weinig mensen die terugkeren naar een ander platform.

Zeg nu zelf, wie heeft tegenwoordig niet iets van Apple? Het is geniaal hoe ze van design en gebruiksvriendelijkheid hun speerpunten gemaakt hebben, met  daarnaast schandalig hoge prijzen en toch verkopen ze op wereldschaal zonder probleem.

Jobs heeft bewezen dat dromen waar gemaakt kunnen worden en is waarschijnlijk één van de grootste inspiratiebronnen voor iedereen die iets binnen de multimedia-sector wil doen. 3 apples changed the world forever. Eve's, Newton's and Steve's.  

Als bedrijf is het extreem risicovol om je bedrijf zowat te laten draaien door één persoon. Nu Jobs er niet is, zal het erg interessant worden hoe Apple deze 'schade' gaat opvangen en wie Jobs zal opvolgen. Velen verwachten een daling, ik verwacht net het omgekeerde want onbewust zorgt dit voor een extreme hoeveelheid aandacht voor Apple op korte termijn. 

Maar, dit is nog steeds een eerbetoon aan deze interessante figuur. Vandaar- The ones who are crazy enough to think that they can change the world, are the ones who do.

Rust in vrede.



PS: Jobs gaf in 2005 een extreem interessante monoloog. Deze kan je hier lezen.